Що я можу зробити, щоб змінити світ?

Альбіна Переверза

Останнім часом, чую від людей велику кількість негативу, що спровокувала пандемія, війна, екологічне забруднення, економічна та політична криза. Тим паче кожен робить винуватцем іншого в такому несприятливому для нормального життя середовищі.

Однак, ніхто не думає, що вніс свою лепту, яка призвела до такої катастрофічної ситуації у світі. Що слід робити, щоб змінити світ навколо себе на краще?

 Перш за все, якщо ви хочете змінити світ, слід почати діяти, проте робити не для того, що це комусь потрібно, а для себе особисто. Бо я і кожен хоче миру, екологічної безпеки, стабільності в економіці та політиці.

Наприклад, досягти миру ми можемо, шляхом партнерства, а також. вихованням дітей, показуючи їм, що досягнення компромісу є важливим для того, щоб не сприяти конфлікту. Все це забезпечить мирне небо над головою, бо діти будують наше майбутнє, як визначає Резолюція РБ ООН 2250 «Молодь, мир, безпека».

Таким чином, ми можемо подолати й інші негативні явища, які зараз нас переслідують. Головне діяти від чистого серця: чи то вивчити закони, і шукати прогалини у законодавстві та сприяти їх виправленню, чи то бути волонтером та організовувати суботники для очищення природи, або ж взагалі отримати економічну освіту та допомагати подолати кризу. Змінити світ можна найкраще, проте слід діяти, а не стояти осторонь. Все в наших руках.

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *