Молодіжне середовище: комунікації і конфлікти

Дарина Норець. Якщо розглянути, що таке конфлікти, то можна зробити висновок, що це зіткнення протилежних цілей, думок та поглядів. А отже, вони неминучі, особливо, у молодіжному середовищі. Адже молодь прагне відстоювати свої ідеї, які іноді не зовсім  зрозумілі для людей старшого покоління.

Взяти наприклад молодіжний сленг, один із варіантів спілкування молоді. Він відрізняється розмовним, а іноді й грубо-фамільярним забарвленням. Це різновид мови молодь використовує для спілкування у «своєму колі». Наприклад: глюки, ламер, пофіг, лаба, лузер, лагати та багато інших. Іноді молодь використовує ці слова і у повсякденному житті. Дуже часто дорослі не сприймають таких висловлювань. З цього приводу може виникнути конфлікт між батьками та дітьми.

Та я думаю, що такі конфлікти можна вважати споконвічними. Адже молодіжний сленг існував в усі часи. Згадати хоча б «стиляг» 50-х років або «хіпі» 70-80-х років XX століття. А отже, молодіжний сленг був завжди. Хоча він досі швидко змінюється. І ця мінливість пояснюється зміною поколінь.

Я вважаю, що у цьому своєрідному молодіжному спілкуванні немає нічого поганого, якщо тільки це не ображає інших людей, не принижує їхньої гідності і якщо це не відверте хамство.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *