Які навички потрібні лідеру, щоб розкрити свій потенціал?

  Лідер – це особистість, яка допомагає іншим розкрити свій потенціал, будь то індивідуальний, або колективний. Це головний натхненник в будь-якій справі, він допомагає людині побачити те, на що вона здатна. Лідер об’єднує команду, для досягнення поставленої цілі. Він  концентрується на результаті, бере на себе велику відповідальність, і відповідає за якість виконаної роботи при будь-яких обставинах. Саме тому, щоб розкрити індивідуальний потенціал, необхідно мати цілу низку навичок.

Надихати і мотивувати. З моєї точки зору, це найголовніша навичка лідера. Адже, для досягнення поставлених цілей, необхідно мотивувати, і підтримувати свою команду. Саме мотивація – ключ, для досягнення успіху в будь-якій роботі. Мотивація – породжує довіру, відповідальність від членів команди.

Вміти викладати та наставляти. Ефективне навчання команди, та раціональний розподіл обов’язків – це дуже важливий аспект в правильній роботі колективу. Ця навичка, вимагає від лідера повного зосередження на тому, щоб його підлеглі стали в цілому успішними.

Приймати рішення. Основне завдання лідера – приймати важливі рішення. Кардинальні рішення повинні бути обґрунтованими, зваженими та твердими. Від цих рішень, залежить успіх вашої роботи.

Впевненість. Впевненість лідера змушує колектив виглядати сильним та міцним перед зовнішніми та внутрішніми клієнтами. Керівник, повинен бути прикладом для своїх підлеглих, тому у нього не повинно бути місця для страху.

Комунікативність. Наявність хороших комунікативних навичок є важливою лідерською компетенцією. Хороше спілкування призводить до зменшення конфліктів, кращих результатів переговорів та заохочує до налагодження міцних відносин усередині організації.

Існує дуже багато навичок, якими необхідно панувати, щоб бути справжнім лідером. На мою думку, вище перелічені якості лідера, стануть ключем до досягнення поставлених цілей, і допоможуть лідеру як особистості, проявити свій керівний потенціал.

Земляков Денис

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *