Політична, соціальна та громадська участь молоді в Україні

На великий жаль, молодь в Україні ще не є достатньо активною в політичній, громадській, соціальній участі.

За даними дослідження «Молодь України 2021», на замовлення Міністерства молоді та спорту за підтримки ООН:

5% молодих людей беруть участь у громадських організацій;

61% української молоді не є учасниками в діяльності жодної організації громадянського суспільства.

У наш час молодь не дуже цікавиться політичною діяльністю. На мою думку, молоді люди або ще не прийшли до цього, або їм зовсім не цікаво, або ж вони просто не впевнені у своїх силах. І, мабуть, саме невпевненість грає величезну роль у тому, що молодь не бажає брати участь і зв’язувати своє життя з політикою. Згідно з опитуванням, яке проводив Центр аналізу та соціологічних досліджень, пасивність у суспільному житті перетворюється на політичний абсентеїзм: на президентських виборах 2019 року проголосувало менше половини молодих людей і лише 20% вірять у світле майбутнє своєї Батьківщини. Наша молодь мало віддає своїх голосів на виборах, таким чином створюється електоральна маса, за якою політики, на відміну від людей старшого віку, мають бути враховані у своїх діях.

Для того, щоб у молодих людей нашої країни був шанс або поштовх до будь-якої корисної діяльності, потрібно їм про це розповідати, закликати, проводити якісну роботу і тоді, хтось почув, розповів іншим і таким чином обізнаність молоді стане більшою та їй буде легше почати розвиватися у цій чи іншій сфері.

Я б хотіла дати пораду усій молоді: починати свою політичну, громадську, соціальну участь у своєму рідному місті, оскільки ви тут народилися, прожили вже якусь невелику частину свого життя, вас знає чимало жителів цього міста і вам буде куди простіше зробити свої перші кроки саме вдома, а не десь на чужій землі. Також, обов’язково приберіть свою невпевненість, страх – від цього ви будете самі собі робити гірше й ускладнювати свій шлях до вершини. Навпаки, поставте собі мету і йдіть до неї, не відволікаючись на невдачі чи осудження. Більше розвивайтеся, читайте й займайтеся своїми знаннями та у вас все обов’язково буде гарно.

Марина Веселая

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *