Які навички потрібні лідеру, щоб розкрити свій потенціал

Лідер – це той, за ким йдуть люди, якого вважають прикладом для наслідування, якого поважають за його рішення і поведінку. Але, щоб відповідати образу лідера, треба довго працювати над деякими якостями, наприклад, високий рівень комунікації, повага до себе та інших, розвивати навички тімбілдингу та багато іншого.

Кожен може погодитись, що лідер – це майже еталон поведінки, тому він повинен бути різносторонньою особистістю з чітко поставленими цілями. Цілі повинні бути зрозумілі не тільки для самого лідера, але і для його послідовників, щоб забезпечити плідну роботу в компанії. Саморозвиток не менш важливий, бо тільки високоінтелектуальна людина може впоратись з роллю лідера.

Наступний пункт в становленні успішного лідера – вміння контролювати свої емоції. В своїй роботі він повинен вимикати емоційне мислення, щоб холоднокровно оцінювати ситуацію. Але важливо і вчасно включати емпатію до своїх послідовників та вміти входити в їх ситуацію.

Також успішний лідер частіше за всього виступає духовним вчителем, саме тому він повинен вміти вчити людей та надавати їх роботі зворотній зв’язок. Правильна критика буде тільки мотивувати працівників, а ось суб’єктивна думка може розчарувати людину у своїх силах і навичках.

Важливо зазначити, що існують якості, які неабияк заважають особистості, яка намагається розкрити в собі потенціал лідера. Це непослідовність, невпевненість, токсичність, невміння правильно конфліктувати та відсутність вмотивованості.

 Найважливіше для себе – повірити у свої сили, тому що будь-хто може стати лідером у компанії. Це така ж сама навичка, як навчитися рибалити або готувати смачні тістечка. Єдине, що для цього потрібно, це наполегливість та віра в себе.

Маковецька Анастасія

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *