Студентське самоврядування і студентська активність

Дуже важливою складовою управління закладом освіти є участь студентського самоврядування, тому що студентська громада може самостійно розв’язувати питання громадського життя студентів у межах законодавства та статуту закладу освіти.

Основними завданнями органів студентського самоврядування є забезпечення і захист прав та інтересів студентів. Це може вливати на навчальну, наукову і творчу діяльність студентів. Для цього створюються різні студентські гуртки, організовується співробітництво студентів зі студентами інших навчальних закладів і молодіжними організаціями та ін. Саме це надає студентам можливість розвиватись, пізнавати нове, також знайомитись з іншими людьми, з якими вони можуть знайти спільні інтереси, що у свою чергою може дати деяким із них можливість самореалізуватись, дізнатися корисну інформацію, знайтидрузів, потім вже долучати до цих заходів своїх одногрупників і разом розвиватись та гарно проводити свій час.

Семінари, конференції, які часто бувають в закладах вищої освіти, на які також має вплив студентське самоврядування можуть допомогти студентам освоїти нові навички, якщо ці заходи мають відношення до спеціальності на яку навчається студент, то вони покращать його в ролі спеціаліста, що надасть йому можливість якнайшвидше знайти роботу за спеціальністю.

Для закладу освіти це відігрує також корисно, тому що чим більша студентська активність – тим більше балів він зможе отримати серед рейтингу навчальних закладів, і тим більше він буде відомий, як наслідок більше вступників будуть знати про нього, що також надасть навчальному закладу привілеї. Активність студентів та їх досягнення можуть вплинути на фінансування навчального закладу з боку держави, і це дозволить студентам реалізувати свої ідея та навчальний заклад стане більш престижним, що повинно сприяти заробітних плат працівників цього закладу.

Тому студентське самоврядування і студентська активність відігрують велику роль як для розвитку самого закладу освіти, так і для життя самих студентів.

Похил Тарас

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *