Молодь та стереотипи

Анастасія Стеченко.

Як часто ми зіштовхуємося зі стереотипами в повсякденному житті? Чому вони взагалі виникли і в XXI столітті все ще живуть поруч з нами? Як боротися з шаленим натиском зовнішнього світу?

  На мою думку, упереджене ставлення виникло через невідповідність світових реалій та внутрішнього «Я». це доволі актуальне питання, яке слугує вагомою причиною для більшості конфліктів. Чомусь не надто приємні вислови: «жінка за кермом/на кораблі – бути біді», «життя за кордоном краще» або ж «молодий – недосвідчений» – стали нормою.

Відверто кажучи, я безмежно щаслива жити в еру змін. Час, коли люди навчаються не боятися бути собою і змінювати світ навколо себе. Безумовно, це нелегко, адже в кожного є певний «доброзичливець», який так і хоче сказати «це складно, в тебе не вийде; не марнуй час/гроші». А я питала про пораду? А з цього – випливає ще одна хибна теза про «невдячне покоління». А ми просто знаємо ціну та розуміємо важливість ментального здоров’я.

Пам’ятайте, ваша думка вище коментарів інших. Ніхто не зможе пізнати іншого краще за себе. Вчіться слухати внутрішнє «Я» та виховувати його. Ігноруйте людей, чиї ідеї далекі від ваших. Варто формувати власну точку зору, виходити за межі звичного світосприйняття, давати можливість природному вияву особистості. І якнайкраще це вдається саме молоді: адже ми бачимо деяку консервативність і небажання змін, вчимося на помилках дорослих та власному досвіді.

Стереотипи токсичні. Стереотипи доволі стійкі та отруюють організм упродовж тривалого відрізку життя людини. Намагання знешкодити та прибрати їх можуть викликати роздратування, нестабільність психіки та страх. Усвідомлення та прагнення змін – це вже великий крок до успіху.

#ЯМедіа

#IamMedia

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *