Сучасна молодь та її боротьба за свої права

У сучасному світі молодь реально може змінювати світ, може змінювати ситуацію в своїй країні, може боротися за права людей.

Прикладом успішної реалізації в боротьбі з не доступністю освіти для жінок у всьому світі є Малала Юсуфзай, яка є громадянкою мусульманської країни. Якщо бути точніше то вона є пакистанським громадським діячем та правозахисником. Можна сказати, що її політична кар’єра почалася з ведення блогу, який вона писала для BBC, де детально розповідала про своє життя при режимі талібі, що власне й стало причиною нападу на неї. На той момент їй було 15 років, а вже у день свого 16-річчя вона виступала в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку.

Підтвердженням важливості її праці є Нобелівська премія миру 2014 року «за боротьбу проти придушення дітей та молодих людей та за право всіх дітей на освіту». Що ж, Малала Юсуфзай дійсно є наймолодшим лауреатом в історії Нобелівської премії, бо отримала її у віці 17 років.

Такі молоді люди є прикладом того як сучасна молодь може відстоювати свої права і навіть не на державному рівні, а на міжнародному. Отримати такий вплив на тисячі людей у всьому світі, що журнал Time включав до списку «100 найвпливовіших людей світу» три роки підряд, реально не легко. Та можливо. І головне це можливо зараз, не зважаючи на вік, не зважаючи на інші обмеження.

Наталія Лаврів

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *