Внесок молоді у розбудову миру

Ні для кого не секрет, що молоді люди – це майбутнє нашого світу. Це особистості з новими ідеями для вирішення проблем і каталізатор розвитку.

Вплив молоді неабияк зростає з кожним роком завдяки розвитку технологій та збільшенню об’єму інформації. На сьогоднішній день люди більш свідомі та відповідальні щодо таких світових проблем, як забруднення та занепад навколишнього середовища, перенаселення Землі, безробіття, расизм, сексизм, проблема бідності та багато іншого.

Молодь відчуває особливо гостру потребу у змінах, тому що нам ще все життя жити у цьому світі. Ми хочемо якнайсильніше вплинути позитивно на проблеми, щоб наші діти жили в кращому місці і не зіткнулися з такими труднощами.

На своєму досвіді я не раз усвідомила, що активні молоді люди в силах вплинути навіть на те, що здається неможливим. З чернігівською організацією «Еко місто» ми зробили ревіталізацію старого кампусу Чернігівської Політехніки на вул. Бєлова. Раніше це було занедбане і маргиналізоване місце, але з допомогою активістів, урбаністів, архітекторів, дизайнерів та волонтерів, ми зробили успішний публічний простір для жителів району.

Інший приклад з власного досвіду – Школа волонтерства, на якій ми з активними молодими людьми вчились на практиці впливати на середовище, в якому ми перебуваємо. Після тригодинного прибирання забрудненої річки, ми отримали не тільки нове місце для відпочинку чернігівців, але і безцінний досвід спілкування з природою, а найголовніше – відчуття відповідальності за свої дії.

На мою думку, саме завдяки таким організаціям, проектам та ентузіастам, світ змінюється в кращу сторону. Це можуть бути невеликі кроки, але впевнені і багатообіцяючі.

Маковецька Анастасія

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *