Сучасна молодь та її внесок у розбудову миру

За останні десять-п’ятнадцять років темп нашого сучасного життя виріс чи не в вдвічі. Сучасна молодь поспішає жити, вона не чекає коли хтось прийде і дасть їй, вона сама йде й бере те, що бажає. Молоді люди не чекають коли дорослі схаменяться і перестануть шкодити собі й планеті, вони йдуть і роблять планету кращою.

Всі ми знаємо відому екологічну активістку Грету Тунберг. Вона дуже швидко стала відомою: від протесту біля шведського парламенту до виступу на конференції ООН пройшло менше ніж пів року. Та що конференція, головне що після її протесту по всьому світу пройшли масові протести, що стали відомими як «П’ятниці заради майбутнього». Наразі це часта практика коли молоді люди (іноді дуже молоді люди, на момент протесту Греті було 15 років) подають приклад й ведуть за собою дорослих.

Саме цим прикладом надихнулася Луїза Нойбауер – одна із головних організаторів шкільних страйків за клімат «П’ятниці заради майбутнього» у Німеччині. Хоча у ЗМІ її називають «обличчям руху у Німеччині», сама Луїза заперечує порівняння себе та інших організаторів страйку з Гретою Тунберг, аргументуючи це тим вони не націлені на створення страйків, так як вони не мають реальної сили та впливу на політику. І більш важливішою є робота, що стоїть за всіма протестами.

Наведені приклади показують що зробити свій внесок у розбудову миру можна у бідь-якому віці. Молодь не хоче чекати поки вже не можна буде нічого змінити, вона хоче здорову планету та успішне майбутнє.

Наталія Лаврів

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *