Проблема плагіату в блогерстві

Анастасія Панічкіна.

В умовах сучасного світу, коли у кожного є вільній доступ до інформації в мережі Інтернет, все частіше ми стикаємося з такою проблемою як плагіат. Особливо чітко плагіат можна відслідкувати в блогерстві. Оскільки блогер – це людина, діяльність якої весь час на очах у тисячі підписників. Напевно ви помічали таку тенденцію у блогерському середовищі: хтось з блогерів створює щось нове, яке починає масово подобатися людям, як одразу ж з’являються так звані «наслідувачі», які просто копіюють його ідею або намагаються її видозмінити. Насправді це дуже негативне явище, адже плагіат просто вбиває унікальність і оригінальність, починає породжувати просто масовість. Людина не завжди буде витрачати час та шукати першоджерело аби оцінити результати справжнього автора ідеї, а просто підтримає блогера-наслідувача.

На жаль, від плагіату найбільше потерпають блогери-оригінали, адже з часом вони втомлюються від постійних крадіжок їх ідей і просто асимілюються з блогерами-наслідувачами. Вони просто починають робити так званий «масовий контент», який подобається людям і не вимагає великих зусиль. Звісно, є блогери, які відстоюють цю непросту боротьбу і залишаються на боці чесності і оригінальності.

Отож, що робити з проблемою плагіату у блогерстві? Підтримувати лише блогерів-оригіналів. Якщо Ви чітко впевнені у тому, що в пості певного блогера присутній плагіат, доцільно одразу ж подавати скаргу на його допис та на його блог взагалі. Давайте разом поширювати принципи доброчесності у блогерському середовищі!

А за яким блогом тобі приємніше буде слідкувати – блогера-оригінала чи блогера-наслідувача?   

Публікацію створено в рамках проєкту “Я медіа”. Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія). Фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *