З офлайну в онлайн

Ганна Ковальчук.

Дуже гостро сьогодні на одному рівні з карантином постало важливе питання для кожного із нас:  « Як підтримувати комунікаційний зв’язок  враховуючи та  дотримуючись правил карантинного режиму»?

Всі ми робимо щодня якісь повсякденні справи.  Хтось  рано з ранку поспішає на роботу , навчання, гуляє на вулиці з домашнім улюбленцем, планує зустріч з друзями. На вулиці особливо в місті ми контактуємо з досить великою кількістю людей, проте  не всіх з них дотримуються правил безпеки  цим самим можуть наражати на небезпеку себе та інших .

  На мою думку в  таке скрутне становище кинутись нам на допомогу  можуть  наші гаджети,  соціальні мережі, спеціальні  додатки та програми, електронна пошта , інтернет.  Завдяки їх можливостям  значна частина  людей зможе убезпечити себе та свою рідню від пандемії. Влаштувавши нараду в « Zoom» або « Skype» можна з економити час на те ,щоб зібратися та приїхати на роботу.  Студенти та учні шкіл також активно можуть користуватися перевагами додатків аудіо, sms, та відео зв’язку.

Проблемами такого способу є  також можливість встановити зоровий контакт з співрозмовником. Досить тривалий період  часу не варто проводити  дорослим та дітям, що мають  вроджені та набуті зорові проблеми. Для декого може постати питання з освоєння нового додатку. Вибір додатків  є дуже широким. Зараз як правило  високої  популярності  набувають  Zoom, Telegram, Skype, Viber  тощо.

Незважаючи  на  складний  період часу  для всього світу,  всі ми продовжуємо  роботу, навчання та спілкування  завдяки сучасним технологіям.  Саме в такий спосіб ми зменшуємо  ризик поширення хвороби. Перехід до таких заходів допомогає продовжувати робочий та навчальний процеси. За 2 роки канантинних обмежень ми вже поступово звикли до змішаного навчання, хоча переходити з офлайну в онлайн, а потім назад з онлайну в офлайн вимагає від кожного з нас певної адаптивності та гнучкості. Отож, припиніть супротив постійним змінам, звикайте до шалених швидкостей нової реальності, а саме головне – бережіть себе та своїх рідних!

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *