Блогінг – можливість повикаблучуватися, або серйозний інструмент для впливу на суспільство?

Анастасія Аліксійчук.

На сьогодні одним з найпопулярніших та найперспективніших видів творчості є блогінг. У наш час від дуже швидко розвивається та виконує багато функцій: за допомогою блогінгу люди мають можливість висловлювати свої думки, проявляти себе, заробляти гроші на цьому, але, що найважливіше, блогінг – є сучасним каналом комунікації. Також він є інструментом для привернення уваги людства до важливих соціальних проблем, про які ми з вами у звичайному, буденному житті не замислюємося.

Минулої осені мені пощастило прийняти участь у проекті “Разом – Ми сила або як стати блогером”, який дав мені розуміння суті блогінгу як такого. Раніше я розцінювала блогінг, як інструмент для заробітку або для того, щоб розказати на публіку, як у тебе пройшов день, що цікавого сталось, чим ти снідала, та чим будеш вечеряти. Я ніколи до нього не ставилась до блогінгу серйозно та з увагою. Але завдяки проєкту я почала розуміти, чому блогінг називають сучасним каналом комунікації. Це найкращий спосіб донести до масової аудиторії важливість тієї чи іншої проблеми. Це можливість спонукати людей до вирішення глобальних проблем. На своєму прикладі можу сказати, що я ніколи не цікавилась проблемою расизму, аномального потепління, забруднення атмосфери або водойм, булінгу та іншими екологічними та соціальними проблемами. Саме завдяки блогінгу я регулярно про них чую, розвиваю у собі звичку не користуватися пластиком або, наприклад, сортувати сміття. Саме блогінг допомагає мені та іншим людям починати свій шлях у вирішенні різних важливих глобальних питань.

Я змінила своє відношення до блогінгу кардинально, і закликаю вас це зробити, якщо ви до сих пір вважаєте блогінг – способом похвалитися своїми покупками та відвідинами ресторану. Також, приділяйте увагу гострим проблемам, котрі розглядає блогінг, починайте з себе, робіть маленькі кроки, і світ стане кращим.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *