Молодь і збройні конфлікти

В наш час молодь все частіше потерпає від збройних конфліктів, що ведуться в різних кутках світу. Такі дії загрожують не лише фізичній безпеці людини, а й спричиняють тяжкі психічні розлади. Прикладом є посттравматичний синдром, який часто може бути діагностований в зонах збройних конфліктів. Чим вони триваліші, тим глибші стають подібні травми.

Слід зазначити, що найбільше на лінії розмежування  страждають підлітки, які тільки починають формувати власну ідентичність і дуже чутливо сприймають навколишній світ. Для них це неабиякий стрес, адже кожен день вони чують постріли та піддаються ризику натрапити на вибуховий пристрій. 

Іншою проблемою є те, що у молоді, яка проживає в зонах збройних конфліктів, зазвичай немає гарної підтримки в родині, адже не рідкісний випадок, коли відсутній один з батьків або  дитина виховується  опікунами. Через це молодь  не може знайти своє місце в житті  та робить необдумані вчинки.

Отже, усім нам необхідно намагатися уникати будь-яких збройних конфліктів, щоб зберегти життя та психічне здоров’я наступного покоління.

Фідрішевський Володимир

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *