Молодь як лідер думки, молодіжне лідерство

Апанасенко Владислав

Лідер – це людина, до якої завжди прислухаються, якій  довіряють і яку поважають усі учасники групи. Лідерами  прагнуть стати багато молодих людей, оскільки  самоствердження у суспільному середовищі вважається  важливою складовою успішного розвитку всієї сучасної молоді.

Сучасному суспільству потрібен лідер, який:

  • Виділяється серед інших людей
  • Яскравий, той що запам’ятовується
  • Харизматичний
  • Вражаючий, що підштовхує на вчинення добрих вчинків.

Молодь – це майбутнє нашої країни. Саме молодь вважається такою частиною суспільства, на яку зазвичай покладаються дуже великі надії. До того ж саме від молодого покоління залежить благополуччя всієї держави.

Гарна освіта та правильне, сучасне мислення молодих людей створюють сильну і непереможну державу, що забезпечує міцне соціальне благополуччя та національну самосвідомість. Здійснення цього можливе лише за рахунок молодих лідерів.

Завжди думати на крок уперед — це один із принципів нового лідера, який відрізняється від усіх колишніх. Здатність завжди стежити за останніми новинами, історіями, випадками, модними тенденціями, культурою, музикою та соціальними мережами, підвищить молоду людину серед інших конкурентів. Для молоді ЗМІ є основним джерелом даних. Можна сказати, що вміння правильно і швидко збирати всю необхідну інформацію дає певну перевагу над іншими людьми, які бажають стати лідерами.

Взагалі, молодіжне лідерство зазвичай виявляється у:

  • Зв’язку з суспільством
  • Аналітичному мисленні
  • Постійній участі у житті самого суспільства.

Нині формування молодіжних лідерів дає велику перспективу. За статистикою, молодь загалом сягає понад 25% всього суспільства. Важливо, що суспільство здатне створювати та стимулювати розвиток різних лідерських якостей у молоді, застосовуючи емоційно та інтелектуально насичену атмосферу у процесі співробітництва та творчості. Саме тому успішно формуються всі міжособистісні та міжгрупові інструменти успішного саморозвитку кожної окремої особи.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *