Збережемо природу разом

Анна Іваницька.

«Я, Земля, вже майже задихнулася від бруду, який викидають люди з року в рік. Ще трішки й на мені не можуть жити ні рослини, ні тварини, ні навіть люди, зникне свіже повітря та чиста вода. У Європі через забруднене повітря щорічно вмирає близько 500тис людей. На жаль люди не розуміють, наскільки серйозною є проблема в світі з екологією, й живуть наповну, думаючи, що природні ресурси вічні, а викинуте сміття десь за містом само по собі зникне, й не принесе ніякої шкоди… На жаль зараз я можу лише мріяти про чисте повітря, воду та здоровий незруйнований грунт, і згадувати про красу зниклих тварин та рослин, ще трішки і більшу частину природи людство зможе побачити лише на зображеннях ….».

Зараз як ніколи потрібно думати, як і куди використовувати природні ресурси. Я хочу вам запропонувати прості дії, деякі навіть можна робити, не виходячи з дому, і це допоможе зберегти наші природні ресурси й запобігти екологічної
катастрофи. Піклуватися про землю не так важко, як здається на перший погляд. Потрібно лише спробувати :
1. Сортувати сміття.
2. Правильно утилізувати батарейки.
3. Замінити використання поліетиленових пакетів на паперові, тканеві (шопери, авоськи).
4. Інформування, ви можете передавати людям користь усвідомленого ставлення до природних ресурсів, наприклад, через соціальні мережі.
5. І на останок, пропоную вам підтримати міжнародну акцію «Година Землі», яку організовую Всесвітній фонд дикої природи щороку в останню суботу березня. Потрібно лише на годину вимкнути сві електроприбори та світло.
6. Брати участь у акціях (прибирати парк, вулицю тощо) , організовувати центри з переробки сміття, привертати увагу людей до екологічних проблем.

Такі маленькі кроки, які можуть здаватися для вас незначними, насправді стануть великим стрибком для людства.

Публікацію створено в рамках проєкту “Я медіа”. Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія). Фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *