Політична участь молоді

Попри те, що в багатьох країнах молоді люди (віком 18-30 років) становлять більша частина населення, вони часто виявляються відтисненими від основної політики та процесу прийняття рішень. Їм важко домогтися поваги з боку чиновників, і вважається, що вони не мають навичок та досвіду для участі в політичній діяльності та проведення позитивних змін у своїх спільнотах. Таке відчуження у поєднанні з обмеженими освітніми та економічними можливостями може призвести до того, що молоді люди не діють і розчаровуватимуться в що існує стані речей.


Сучасній молоді потрібні реальні можливості для участі у політичних процесах та внесення вкладу у практичні рішення, що сприяють розвитку. Отримуючи можливість організовуватися, висловлювати свою думку та відігравати значну роль у прийнятті політичних рішень, молоді люди постійно демонструють свою готовність та здатність сприяти позитивним, довгостроковим змінам. Вони також з більшою ймовірністю вимагатимуть і захищатимуть демократію і набудуть більшого почуття приналежності до суспільства.
NDI допомагає молодим людям спрямувати свою енергію, творчість та устремління у потрібне річище та стати політичними лідерами та активістами.

Програми розвивають навички, знання та впевненість молодих людей, допомагаючи їм більш ефективно висловлювати свою думку, будувати стосунки з політичними лідерами та долати соціально-культурні та інституційні бар’єри на шляху до участі. Щоб дізнатися більше про підхід NDI до підтримки політичної участі молоді, ознайомтесь з Посібником з програмування політичної участі молоді, наведеним нижче.

Козел Олексій

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *