Дистанційне навчання: використовуємо переваги та адаптуємось до нової реальності

Анжела Предко.

У сучасному світі спостерігається зростання попиту на дистанційне навчання, адже багато фахівців потребують підвищення кваліфікації в умовах браку часу для повноцінного навчання. Пандемія також примушує школярів та студентів до відвідування занять з дому для обмеження кола спілкування та розповсюдження хвороби. Тобто, отримання повноцінної освіти в певній галузі дистанційно вже не є новинкою та допомагає тим, хто бажає отримати диплом не в своєму місті або навіть країні.

Така форма навчання виділяється гнучкістю та доступністю для всіх бажаючих. Кожен із нас має можливість навчатися в будь-який час, будуючи свій індивідуальний графік та в будь-якому місці, не виходячи з дому чи офісу. Дистанційна форма передбачає можливість одночасно навчатися на декількох курсах або навчальних закладах, що є дуже зручним. Ти можеш самостійно обирати свій темп навчання, тобто передивлятися відео-лекції коли зручно та повертатися до вивчення більш складних завдань. Окрім цього спостерігається доступність навчальних матеріалів, мобільність, економність коштів, зручність для викладачів.

Разом з тим, тільки при наявності сильної волі, відповідальності та самоконтролю студент зможе підтримувати навчання без стороннього контролю. Нажаль, розвивати комунікабельність, впевненість та роботу в команді при такій формі дуже складно, адже спілкування наживо не замінить ніщо.

Протягом усього життя без навчання не обійтися, адже будь-яка освічена людина має володіти багажем знань. Технології допомагають спрощувати життя максимально, тому нам доводиться тільки адаптуватися та розвиватися в таких умовах, інакше ти стаєш неконкурентоспроможним на ринку праці і втрачаєш можливість отримати бажану роботу.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *