Молодіжне безробіття руйнує націю

Анжела Предко.

Після закінчення загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних і вищих навчальних закладів, молодь, пропонуючи свою робочу силу на ринку праці, починає стикатися з низкою складнощів, адже вони не можуть знайти роботу і реалізувати своє право на працю.

Роль молоді в економіці країни відіграє важливе значення, адже саме вони впливають на суспільний прогрес і, використовуючи інтелектуальний потенціал, гнучкість та мобільність, можуть стати активними учасниками державних процесів. Серед головних причин зростання безробіття серед молоді є: велика кількість працюючих пенсіонерів, корупція на ринку праці, відсутність професійних стандартів та низька підприємницька активність. Свій відбиток наклали й воєнні дії у східній частині України, від’єднання території й економічна нестабільність. Освітні установи мало співпрацюють задля професійної підготовки студентів, а навчальні заклади не проявляють ініціативу щодо вдосконалення освітніх програм відповідно до вимог ринку.

Активна та освічена молодь часто висловлює високі вимоги до оплати праці, не маючи практичного досвіду діяльності, тому пошук підходящої роботи стає ще більш проблемним. Безробіття руйнує націю. Відсутність роботи призводить до розлучень в сім’ї, абортів, дітей-сиріт; легковажного ставлення до освіти; погіршення криміногенної ситуації; зростання алкоголізму й наркоманії.

На мою думку, необхідно встановити тісний зв’язок між університетом та ринком праці, інформувати молодь про ситуацію на ринку (вакансії, найбільш та найменш затребувані професії), пропонувати студентам стажування з боку роботодавців, створити програми, які б стимулювали студентів відкривати власну справу. Держава повинна приділяти увагу таким проблемам, як безробіття, особливо молодіжне, адже молоді люди повні цілеспрямованості, знань та умінь і готові працювати на користь держави.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *