А чи існує глобальне потепління?

Даниїл Деркач.

Ось вже на дворі 2021 рік, людство має багато проблем для вирішення, одна з них – екологічна проблема, так зване «глобальне потепління». А а чи існує воно взагалі?

Навколо цього існує багато спекуляцій і теорій змов. Одна з них – що цю проблему вигадали постачальники альтернативних видів палива, щоб краще просувати бізнес. Хтось вважає, що за цим стоять інопланетяни, масони, євреї тощо.

Я у ці казки не вірю. По-перше, існує багато досліджень, які явно доводять, що глобальне потепління – не вигадка. Середня річна температура стабільно підвищується, від Антарктиди відколюються великі айсберги, а у 2020 році в пустелі Сахара взагалі випав сніг. З нашою планетою 100% щось відбувається, потрібно бути сліпим, щоб це не помічати. У мене є свій приклад – на Новий рік завжди стабільно випадав сніг і 1 січня завжди був справжній Новий рік зі снігом. Але, в останні роки сніг або взагалі не випадає, або його випадає мало, або він випадає під кінець зими і ще один місяць весни.

То що ж ми, як людство можемо зробити, щоб вберегти нашу єдину планету? Все просто – зменшити викиди CO2 у повітря. Для цього потрібно перейти на відновлювані джерела енергії, такі як сонце, вітер, енергія припливів та відпливів. До речі, може здатися, що головними забруднювачами повітря є люди та наші автомобілі, заводи, літаки і т.д. Але насправді, головними забруднювачами є корови, яких люди розводять. Газ, який виділяють корови по об’єму більший ніж CO2 від машин, заводів та літаків разом узятих. Тож такий рух як вегетаріанство може допомогти у боротьбі з екологією, як не дивно.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *