Компроміс та конкуренція. Знайди свій спосіб вирішення конфлікту

Анна Василенко.

Кожна людина в нашому суспільстві є особистістю, у кожного з нас різний характер, різні смаки, різні думки і різні погляди на одну річ. Унаслідок цього виникає багато конфліктних ситуацій, причому у деяких випадках конфлікти виходять за рамки адекватності. Я думаю, що всі ми були учасниками хоча б найменшої сутички і знаємо, як важко сконцентруватися на правильному вирішенні конфлікту. Я вважаю, що розв’язувати конфлікти можна різними способами, проте, найефективнішими на мою думку є компроміс і конкуренція.

У деяких випадках людям важко виходити з конфліктних ситуацій, але майже завжди можна знайти компроміс – варіант, який задовольнить інтереси та потреби обох сторін. Можу навести приклад зі свого шкільного життя. Під час підготовки танцювального номеру до випускного вечора у дівчат виникли суперечки щодо вибору танцювального стилю: одні хотіли щось класичне, спокійне, а інші – більш сучасне та ефектне. У результаті дві сторони дійшли компромісу і вирішили поєднати ці два стилі в один танок, що зробило номер незвичайним і оригінальним.

У деяких випадках конкуренція є найефективнішим способом подолання конфлікту, коли від кінцевого результату буде залежати доля людей. Конкуренція буде правильним шляхом уникнення конфлікту лише тоді, коли одна людина відстоює справедливість та правоту, і від цього залежить доля інших учасників.

Отже, у кожній конкретній ситуації треба шукати найефективніші методи розв’язання конфлікту, при цьому залишатися спокійним і впевненим у собі.

#ЯМедіа

#IamMedia

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *