Теорія поколінь або чому ми такі різні

Костянтин Андрієвський.

Останнім часом набуває популярності теорія поколінь. Люди намагаються пояснити багато речей, іноді навіть ті, що до неї не причетні. Тому, про неї треба дещо пояснити.

Цю теорію розробили Вільям Штраус та Ніл Хоув в дев’яностих роках. Вони запропонували розглядати історію як біографію поколінь. Для зручности покоління отримали порядкові «імена» за англійським алфавітом. Саме тому моє покоління називають зумерами (покоління Z). Але ця теорія стала популярною саме зараз через разючу різність поколінь, що викликана швидким розвитком технологій.

Наріжним каменем тут є розвиток Інтернету: бейбі-бумери застали його появу в зрілому віці, думери спостерігали за його розвитком все життя, зумери народилися в світі з розвинутим Інтернетом. Саме тому сучасні покоління так сильно відрізняються, літні люди погано інтегровані в сучасний світ, а ті, кому зараз приблизно 40, постійно стикаються з труднощами. Але це також є причиною для надії, адже наступне покоління «А» буде народжене в світі з розвинутим Інтернетом і буде виховане поколінням, що в ньому розуміється. Я теж думаю, що наступне покоління буде сильно відрізнятися від сучасних, але покладати великі надії не варто. В історії було багато поколінь, на які покладалися великі надії, і зазвичай, нічим хорошим це не закінчувалось.

 Так, наступне покоління буде більш технократичним та просунутим, але це не знімає відповідальності з нас. В нашому суспільстві забагато проблем, які треба вирішити саме зараз.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *