Нелегка роль лідера

Єлизавета Сахно.

Роль лідера в команді виконувати не легко, і це повинна бути людина з рядом досягнень та знать у цій сфері. По собі знаю, що таке працювати в команді під поганим «керівництвом». Але також треба мати досвід у створенні саме команди, а не просто групи людей, причому сильної команди, для того щоб осилити сучасну конкуренцію компаній.

Результат діяльності будь якої компанії визначається не стільки якимись одиничними зусиллями, скільки результатом командної роботи. На мою думку, найбільшою проблемою є саме створення згуртованої команди, яка готова трудитися заради спільної мети. Справжні лідери знають, як зробити так, щоб виросла працездатність команди, як їх мотивувати.

Команда – це система. І треба налагодити правильну її роботу. Мова йде не тільки про «підбір» людей, якщо можна це так назвати, йдеться про велику відповідальність навіть за цих людей, що лягає на плечі лідера. Саме за цим стоять такі аспекти як сприяння в «притирці» один до одного членів команди, мотивація колег у ситуаціях морального спаду та професійного вигорання.

Роль лідера в команді не закінчується на управлінських обов’язках, вона також поширюється і на реалізацію особистого потенціалу кожного учасника. Лідер повинен бути прикладом для наслідування, в більшості випадків на ньому і тримається вся команда та її робота. Його роль ключова, володіючи певним впливом, він повинен підтримувати так звану рівновагу.

Проблемою сьогодення є поганий розвиток лідерських якостей у людей. Більшість вибирає поведінку боса, на підсвідому рівні вважаючи цей спосіб ефективнішим та швидшим. Деякі взагалі керують методом “батога та пряника”, але тут не факт, що не заставлять з’їсти батіг, і не факт, що не вдарять пряником. Єдине вирішення проблеми – це правильна самоосвіта у сфері лідерства та тімбілдінгу. Якщо тебе не цікавить робота в команді, то навіщо тобі команда?

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *