Зустріч, яка визначила вектор руху активної молоді регіону

Юрій Бондарчук.

Ми живемо в найбільш активно розвинений час соціуму. Навколо нас постійно фігурують сотні, а то і тисячі різних особистостей. Кожен з них є представником певної справи чи діяльності і кожна людина тим чи іншим способом намагається виділятися серед інших. На мою думку серед сірої маси в сучасному соціумі досить яскраво, цілісно і корисно виділяються підприємці. Саме людина, яка від початку і до кінця створила певну справу і являється справжнім професіоналом своєї справи.

У сучасній підприємницькій діяльності стало модним ідуже корисним таке поняття, як соціальна відповідальність. І підприємці, як ніхто інший, є яскравими представниками цієї течії. Я особисто в цьому впевнився, коли відвідав форум активної молод, присвячений успішному веденню бізнесу з користю для соціуму.

Під час форуму успішні чернігівці розповідали про можливості та розвиток бізнесу у нашому місті, говорили про складові підприємницької діяльності, ділилися досвідом. Серед спікерів –Артем Скоробогатов – власник закладів – Орандж-бар, клуб Орандж, суші студія Оранжерея. Дмитро Висоцький – власних ресторану Хата-тата. Садай Алієв – кандидат у майстри спорту України з кікбоксингу, майстер спорту з рукопашного бою та бойового єдиноборства, срібний призер чемпіонату світу з кікбоксингу, багатократний чемпіон Європи та Українт, Юлія Дарницька – директорка Агенції регіонального розвитку.

Розуміє проблеми, з якими стикаються у бізнесі майбутні підприємці, і голова молодіжної міської ради Михайло Брижко. Він підняв питання стосовно того, що молодим підприємцям немає до кого звернутися, ніде взяти пораду та підтримку у початку своєї справи. Він планує підготувати стратегічну карту того, як будуть взаємодіяти підприємці міста. Як вони будуть одне одному допомагати і підтримувати. «Одним із наших основних завдань – це буде акумуляція та об’єднання молоді з усього міста, і абсолютно усіх напрямків: шкільної молоді, студентської молоді, молоді працюючої, підприємців. Ми повинні об’єднати усю цю молодь, задля того, щоб зробити саме максимально ефективну молодіжну політику міста».

Такий форум в Чернігові відбувся уперше. Мені дуже пощастило бути присутнім на такому корисному заході.  Він не лише допомагає в створенні ідей та розумінні вести бізнес, а й здобути необхідну мотивацію для реальних дій.

Вечір видався дуже теплим, змістовним та корисним. Успішні підприємці змогли обмінятись досвідом, показати одне одному різні сторони однієї цілі, об’єднати зусилля у спільній меті розвитку міста.

Для починаючих підприємців це був безцінний досвід розуміння правильного ведення бізнесу. Дуже сильна мотивація на живих прикладах того, як вести справи успішно і з максимальною користю для всіх оточуючих. Кожен зробив свої висновки у тому, що у будь якій справі має бути соціальна відповідальність. Що будь який напрямок підприємець розвиває задля інших людей і саме тому має створити безпечні соціальні умови для кожного.

Ця зустріч запам’ятається надовго, як гостям вечора, так і організаторам. Це таке собі втілення теоретичного розуміння в існуючу реальну практику, як приклад європейським нормам людяності і стандартів. Дуже чудово було б проводити такі зустрічі частіше. Робити це на території учбових закладів для студентів, що б дало змогу закладати в них чітку базу для формування правильного розуміння, як для майбутнього підприємця, своєї відповідальності перед оточуючим його соціумом.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *