Булінг може перетворити шкільне життя на роки знущань

Костянтин Андрієвський.

Українська спільнота розвивається, це заперечувати нема сенсу. Ми долаємо проблеми, але навзамін до нас приходять нові, вірніше, до нас приходить їх усвідомлення.

Булінг був завжди, але ми просто не помічали його, зараз ця тема вспливає нагору. Слово «булінг» прийшло до нас з англійської і означає «знущання». Зазвичай, мається на увазі шкільний булінг (знущання колективу класу над якоюсь дитиною). Нажаль, я сам пройшов через це. Можу вас запевнити, що це дійсно проблема. Роки знущань залишили на мені відбиток. Я хотів вирішити цю проблему і звертався до батьків, але вони не сприйняли це всерйоз, а довіритись вчителям я боявся. Тож я і не зміг впоратись, бо залишився з проблемою сам на сам. Булінг припинився, коли я перейшов до іншої школи, повністю відхрестившись від колективу. Але проблему треба було вирішувати раніше, зараз я це розумію.

Розвиваючись та дорослішаючи, ми стикатимемося з іншими проблемами, яких раніше не помічали. Одна з таких проблем є першопричиною булінгу (принаймні я так вважаю) — недбале виховання своїх дітей. Про цю проблему теж треба писати.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *