Значення Конвенції про права дитини

Артем Селивон.

І так, сьогодні поговоримо на таку тему, як конвенція про права дитини.

Конвенція була прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 20 листопада 1989 гору і набрала чинності у вересні 1990 року. Найперше, хочу звернути Вашу увагу на те, що дитиною є «кожна людська істота до досягнення 18-річного віку». Якщо за законом, застосовуваним до особи, дана особа не досягла повноліття раніше, тобто до 18-ти років, то людина є дитиною та є неповнолітньою.

У 41 статті Конвенції викладені права людини, якими володіє кожна дитина у віці до 18 років і які необхідно поважати і захищати.

Конвенція регламентує, що кожна дитина має невід’ємне право на життя, тобто кожна дитина так само як і кожна людина мають право на життя. Дитина має право на ім’я і набуття громадянства, а також право знати своїх батьків і право на їх піклування. На мою думку, ця стаття є однією з найголовніших для розвитку дитини, тому що їй потрібні батьки, які будуть піклуватися про свою дитину, що вплине вподальшому на життя цієї дитини. Крім того, повинно поважатися право дитини на свободу думки, совісті та релігії. Звичайно, у дитини мають бути саме свої думки та своя точка зору, а не нав’язливі думки інших. Дитина має право на освіту. Освіта – це дуже важливий фактор у житті людини, який також буде впливати на самоідентифікацію цієї дитини.

Отже, хотілось би донести до вас, що кожна дитина напряму залежить від своїх батьків та зовнішніх факторів, тож давайте разом робити майбутнє покоління краще за попереднє!

Публікацію створено в рамках проєкту “Я медіа”. Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія). Фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *