Проблеми екології: ми вже прогавили дуже багато часу

Костянтин Андрієвський.

З кожним роком зими в Україні стають стають все теплішими. Позаминулою зимою, наприклад, снігу взагалі не було. І це стає все помітніше. Клімат змінюється.

Зміни клімату почалися не зараз, а аж у 19-ому столітті. Проте з розвитком технологій ми робим все більше і більше викидів, що прискорює цей процес. До нас дійшло, що потрібно щось робити, і що саме, тільки в останні кілька десятиліть. Але ми проґавили дуже багато часу і повністю зупинити зміни вже не вдасться. Тепер розмова йде про зменшення шкідливих наслідків від змін, а не про їх зупинку. Іронія в тому, що якби кожна людина на землі зробила все, аби зменшити викиди, в повсякденному житті, то їх би поменшало лише на два відсотки. Нам потрібні системні заходи, але країни реагують надто повільно (а деякі, як, наприклад, Китай, не реагують взагалі). Тож, зміни не зупинити, нам доведеться пристосовуватись, пристосовувати міста до спеки та повеней, пристосовувати спосіб життя.

Цю проблему вже не вирішити, занадто пізно. Але ми повинні докладати всіх зусиль до її вирішення аби зробити все бодай не так погано, як це може бути.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *