Які навички потрібні лідеру, щоб розкрити свій потенціал?

Євгенія Якубець.

Давайте спочатку розберемо, хто такий ЛІДЕР.

Лідер – це людина, за якою йдуть всі, лідер завжди попереду команди, йому всі довіряють та беруть з нього приклад. Це той, хто допомагає іншим зробити набагато більше, ніж вони коли-небудь вважали можливим. Девіз лідера « Бачу ціль – не бачу перешкод». Лідер завжди бачить чітку картину кінцевої мети, тому він завжди знає, куди йти. Для нього характерно тверде розуміння того, як виглядає успіх і як його можна досягти. В наш час, дуже не вистачає справжніх лідерів.

А зараз поговоримо про навички, якими має володіти лідер, щоб розкрити свій потенціал.

На мою думку однією з найважливіших навичок є впевненість у собі та своїх можливостях. Якщо ти не будеш впевнений в собі, то й інші люди не будуть вважати тебе впевненою та цілеспрямованою людиною. Така людина вселяє впевненість в інших і об’єднує всі зусилля команди для вирішення поставленого завдання.

Також не менш важливими є такі навички як:

Ефективне спілкування – лідеру потрібно вміти чітко і зрозуміло доносити свої ідеї різним людям. Своїм вмінням ефективно спілкуватися, вони мають вміти знайти підхід до будь-якої людини.

 Вміння мотивувати інших – лідери повинні вміти, надихати людей працювати для досягнення загальних цілей. Йому потрібно вміти переконувати в цінності ідей. Таким чином команда матиме велику силу та довіру до тебе.

Чесність – лідер повинен користуватися довірою своїх послідовників,  і чесність в цьому головна його помічниця. 

Справжній лідер повинен показувати приклад у всьому, бути готовим взяти на себе відповідальність за погану роботу команди. Він повинен завжди діяти організовано, навіть в тяжких умовах. Лідери повинні бути надійними особами і тільки тоді інші почнуть слідувати за ними.  

Становлення справжнього лідера — це процес, який ніколи не закінчується.  Йому властиве прагнення постійно вчитися, рости і бути відкритими для нових ідей.

Це лише найголовніші, на мій погляд, навички, які зараз у сучасному світі потрібні лідеру. І кожну з цих характеристик впродовж всього часу можна і навіть потрібно розвивати і зміцнювати. Головне – отримувати задоволення від самовдосконалення і шукати нові способи, щоб мотивувати інших.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *