Роль молоді в громаді

Діана Гроза.

Одним із головних пунктів, який необхідно знати, це те, що молодь для громади – це ресурс, а не проблема. Активні, молоді люди самі вирішують проблеми, і часто ефективніше і навіть інколи якісніше ніж «дорослі». Залучаючи молодь, представники влади отримають певні бонуси:

  • сучасні методи подолання певних проблем;
  • нові, цікаві ідеї.

Для молоді теж свої плюси:

  • реалізація того, що дійсно цікаво і потрібно;
  • виконуючи проекти і завдання в громаді, молоді люди отримують важливі навички, завдяки яким вони стають активними учасниками суспільних процесів, а не лише користувачами послуг;
  • здобуття організаторських навичок, навичок комунікації, роботи в команді.

Отже, якщо громада хоче, щоб молодь була відповідальною і включеною у життя ОТГ, потрібно почати зі спільного виконання першочергових завдань: визначення потреб, пріоритетів, складання плану дій, призначення кваліфікованої особи, відповідальної за молодіжну роботу, невеликих спільних ініціатив для початку, їх фінансування і створення простору для більших проектів.

Молодь дуже добре розуміється у всьому новому, та що зараз модно, які є проблеми, і навіть їх вирішення. Це дуже допоможе та підніме громаду на вищий рівень.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *