Розставлення пріоритетів – запорука молодіжної діяльності без “вигорання”

Вікторія Швець.

Молодь є активною частиною населення, яка намагається встигати все і, звичайно ж бути успішною в своїй діяльності. Проте велика кількість справ не лише позитивно впливає на розвиток особистості, а й може певним чином нашкодити, оскільки занадто завантажений графік та велика кількість завдань на день виснажує організм і, як наслідок, з’являється апатія до всього, що відбувається, знижується продуктивність.

Правильним вирішенням такої проблеми та подолання стану «вигорання» є розставлення пріоритетів. В чому полягає особливість? В першу чергу – це зменшує рівень стресу та тривоги, а також дозволяє розробити план дій без втрати важливих завдань.

Пріоритет – це визначення головних завдань, які потребують уваги саме зараз. Наприклад, у студента зараз сесія, тому головна увага має бути націлена на підготовку до іспитів. Тому в пріоритет ми ставимо навчання і приділяємо більше уваги цій сфері. Це не означає, що ми забуваємо про все інше, просто приділяємо менше часу на діяльність, яка зараз не на часі.

Правильна розстановка пріоритетних завдань допоможе тримати фокус на одній справі, а не розсіювати увагу на все. Навіть, якщо ми прописуємо цілі на рік вперед, то беремо до уваги всі сфери нашого життя, але при виконанні пунктів, які ведуть нас до омріяного, варто зосередитися на окремій сфері та приділити їй увагу, а вже потім братися до наступної.

Одним із методів раціонального використання часу є планування – це спосіб прописування важливих завдань на день. Також, можна писати цілі на тиждень, щоб краще розуміти, що саме важливо для нас на найближчий час і тримати фокус саме на цих завданнях.

Отже, розстановка пріоритетних завдань допоможе не лише усунути стрес, але й покращити якість роботи.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *