Фасилітація – більше, ніж прийом

Віолетта Мотуз.

Рівень використання фасилітації став настільки високим, що виникла потреба в утворення цілої професії – фасилітатор. Вони затребувані всюди, як і всередині компанії, так і на відкритому ринку.

Фасилітація – один з найкращих методів організації колективної роботи. Технології фасилітації дозволяють, за короткий термін, зрозуміти думки та наміри співробітників і залучити їх до спільної роботи, визначити рівновагу інтересів різних працівників в компанії.

Фасилітація створює необхідний простір, в якому знаходяться різні люди, інколи навіть з повними протилежностями, які можуть сміливо висловлювати свої ідеї та пропозиції, генерувати спільні рішення, розробляти тактичні та стратегічні цілі, а головне з усього цього це те, що фасилітація дозволяє приймати більш правильні і ефективні рішення. Важливо, що все це робиться і приймається в команді.

Завданням фасилітації є знаходження єдиного варіанту між учасниками командної роботи. Необхідно направити процес обговорення, звертаючи увагу на досягнення взаєморозуміння, що передбачає не повну згоду всіх сторін або учасників командної співпраці, а надання таких умов, в яких учасники націлені на підтримку рішень.

Запровадження і розвиток такої інноваційної тенденції як фасилітація в Україні, забезпечить покращення умов для підвищення ефективності прийняття рішень в процесі командної роботи, що є соціально-економічною проблематикою не тільки України а й усього світу,  та підвищить отримання якісних результатів в інноваційній сфері.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *