Управління комунікаціями на карантині: долаємо виклики часу

Марина Огієнко.

Пандемія COVID-19 змінила життя багатьох людей та зачепила багато верств бізнесу. Найпоширенішим способом комунікації в період карантину була онлайн-комунікація. Онлайн-конференції та наради , онлайн-навчання у всіх закладах, також стали розповсюдженими онлайн-консультації з лікарями та іншими спеціалістами. Ефективне спілкування завжди було запорукою всіх здорових стосунків. Під час обов’язкового карантину багато людей працюють вдома, практично не спілкуючись віч-на-віч, за винятком своїх сімей.

Суттєвою відмінністю між сучасною пандемією та минулими епідеміями є наявність великої кількості комунікаційних каналів, які людство використовує зараз. Недавній огляд досліджень показує, що онлайн-технології для спілкування можуть функціонувати як соціальний сполучник, так і роздільник. На власному досвіді переконалась у тому, що важко жити без  спілкування в реальному житті. Проте, зв’язок між собою ми не втрачали. Багато вільного часу проводили за іграми на комп’ютері в які можна було грати разом , такі як «мафія», «монополія», «вікторина» та багато інших. Особливо незамінним методом комунікації стали соціальні мережі. До таких онлайн месенджерів як «Вайбер» та «Телеграм» долучились тисячі користувачів, а особливо високі рейтинги користування були у додатку онлайн конференцій «Зум».

Такі інструменти є не лише ефективним способом опинитися у вирі подій, а також  перетворилися на потужний спосіб взаємодії держави з громадськістю. Це відбувається не за власним бажанням, а є вимогами сучасності. Використання соціальних мереж державними установами дозволяє розширити канали комунікації з користувачами у віддаленому режимі, навіть з співвітчизниками за кордоном, збільшує коло читачів, та створює позитивний імідж у громадян віком до 30-ти років.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *