Арт-терапія як шлях до опанування самого себе

Анастасія Панічкіна.

Ми живемо у світі, який повен щоденних стресів і проблем. Все дедалі більше люди стикаються з низкою психологічних проблем таких як депресія, апатія тощо. До речі, блогер – це людина, яка постійно повинна витримувати певний психологічний  тиск оточуючих на себе. Я впевнена, що у кожного є певні способи та інструменти, які допомагають розрядити себе та витягнути із важкого психологічного стану.

Арт-терапія – це мистецтво, яке лікує. До речі, вона не тільки нормалізує психоемоційний стан, а й дає можливість самовираження і пізнання своєї особистості. Арт-терапія включає в себе декілька видів діяльності. Долучитись до арт-терапії можна поодинці або займатись в групах. В Інтернеті можна знайти чимало історій, коли арт-терапія рятувала людей і вони мали змогу повернутись до нормального життя.

Нещодавно для себе я відкрила, можна сказати, нове хобі, проте водночас це є і арт-терапія. Це картини за номерами. За невелику суму грошей ти отримуєш відчуття себе справжнім митцем і водночас невеличкий сеанс психотерапії. Коли ти малюєш, твоя уваги і думки зосереджуються на картині, і згодом тебе охоплює відчуття певного релаксу і спокою. Задля кращого ефекту, можна увімкнути розслаблюючу музику.

Не важливо якого віку і якою діяльністю ви займаєтесь, я впевнена, що арт-терапія підходить для кожної людини.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *