Екологія – основа життя сучасної людини

Ірина Чалкова.

Екологія, екологічна катастрофа, екологічна тривога – ці слова, раніше зовсім невідомі простій людині, в наш час хвилюють і насторожують кожного. Що ж це за небезпека? Звідки вона з’явилася? Чому так стурбовані вчені-екологи?

Чим загрожує нам порушення екологічної рівноваги?

Справа в тому, що спочатку природа перебувала в ідеальній гармонії. Адже в ній все взаємопов’язане і грає свою важливу роль. Проте вплив людини порушив цю гармонію, в результаті чого стали зникати цілі ланки єдиного ланцюга, погрожуючи катастрофічними наслідками всьому живому.

Забруднення повітряного простору зменшує вміст у ньому кисню, змінює тепловий режим планети. Виділення в навколишнє середовище токсичних відходів виробництва отруює атмосферу, повітря, яким ми дихаємо. А вирубка дерев, безперервне зростання міст, фабрик, заводів на місці лісів і лугів скорочує можливості самоочищення біосфери.

Все це погано впливає на життя самих людей, на їх фізичне і психічне здоров’я, на їх генофонд. Іншими словами, людство поступово “вимирає”.

 Що нам робити зараз? Вирубуються ліси – посадіть молодняк, споживаєте воду – очистіть річки. На практиці ж виходить, що ми плюємо в колодязь, з якого самі ж і п’ємо.

 У результаті ми маємо високу смертність, низький рівень здоров’я, відсутність елементарної культури у великого відсотка населення (де живу, там і смічу). А виправляти допущені помилки з кожним роком все складніше і складніше.

Нехай екологічний сполох прозвучить в серці кожного. Починайте боротися за виживання вже сьогодні.

 Разом ми зможемо багато чого, але тільки разом.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *