Ера егоїзму та страху

Анастасія Стеченко.

Загальновідомий факт, що людина є особою соціальною та дуже багато часу, вимушено чи по своєму бажанню, проводить в оточенні інших. Тож настав час поговорити про вплив суспільства на кожного з нас.

Так-так, ніхто не ідеальний, проте кожен усвідомлює свої недоліки, та чи бажає їх виправити? Мозок людини – дуже цікава та складна річ. Він те й робить, що шукає шляхи полегшити наше життя. Але чи завжди це йде на користь? Із власних спостережень помітила, що коли черга доходить до важливих справ, то так спати хочеться, або ж в телефоні “ще 5 хвилинок посидіти”. Саме в таких ситуаціях винен він- всього голова. Пам’ятаючи,  що доведеться напружуватися та плідно працювати, мозок неначе вимикається. Проте вже варто повернутися до самих людей, які часто кажуть: “мені так погано зараз жити, неначе вимушено” або ж “я став егоїстом,  бо не мав іншого вибору”. Ви серйозно? А може не було бажання щось змінювати? Доволі часто важко відпустити своє минуле – його варто цінувати та поважати за досвід, але ж не жити їм. Не руйнуйте життя власною дурістю.

Які ж існують проблеми та від кого варто триматися подалі? (Заразом і в собі прибрати по максимуму такі прояви нездорової поведінки). Аби багато не говорити, склала топ 4-ьох і розпочнемо з кінця. Ниття – доволі неприємна штука при якій в собі ми можемо помітити дволичність. Кожному з нас неприємно слухати вічні скарги інших на будь-що, а ось як самим жалітися на чоловіка з маршрутки/колегу чи сусідку – так з радістю. Далі в нас агресія: після важкого дня або ж просто не в настрої нагримати на інших – звична річ. Але ж як неприємно, коли так роблять по відношенню до тебе. Так навіщо запускати ланцюгову реакцію? Самі знаєте, що на таких емоціях нічого не вирішити. Токсичність та маніпуляція – тема, якій варто приділити окремий пост, що я і зроблю. А наразі перейдемо до висновків.

Пам’ятайте, не тільки ви живете в суспільстві. Інші люди живуть у вашому оточенні. Комусь навіть нема з ким більше проводити свій час, тож вчіться бути толерантними, спокійними та чуйними. Адже “стався до людей так, як хочеш, щоб вони ставилися до тебе. Не роби іншим того, чого не хочеш собі”.

#ЯМедіа

#IamMedia

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *