Отруйна поведінка людства

Анастасія Стеченко.

Запрошую поговорити про токсичність та маніпуляцію. Саме ці явища гідні срібла та золота в моєму рейтингу з попереднього посту. Про них вже чули тисячі разів, але чи достатньо знаємо?

Токсичні особистості безперечно отруюють життя інших. Після спілкування з ними різко погіршується настрій, з’являється втома або спустошення. Як розпізнати токсичність та поводитися з нею?  На своєму досвіді вже виокремила деякі види таких людей. Перші завжди лізуть до тебе з порадою, прикриваючись універсальною фразою «я ж хочу якнайкраще». Проте завжди критикують та наповнюють життя інших негативом. Особи з прихованими цілями: спочатку видаються люб’язними, та згодом розумієш, що це маска, а за нею лише вигода для себе. Агресія також є проявом токсичності. Люди вдаються до булінгу, приниження і, взагалі, обожнюють конфлікти. Так ще й обкрутять все так, що ви почуваєтеся винними за те, що сталося. Для спілкування з ними є декілька порад: встановлюйте кордони, припиняйте чи обмежуйте спілкування та не давайте їм «упіймати вас на гачок».

Кожен із нас хоч раз в житті використовував маніпуляцію заради власної вигоди. Можливо, навіть, несвідомо, якщо говоримо про перший рівень (до речі, всього їх існує три). Важливо пам’ятати, що маніпуляція це форма психологічного насилля. Доволі важко вчасно розпізнати дане явище і ще складніше позбутися ярлика жертви. Проте варто уважно придивлятися до свого оточення. Чи є місце в вашому житті наступним фразам «я заради тебе посварився з батьками, а ти нічого не можеш зробити», «як ти міг не подумати про мене», «мусив сам здогадатися»? Подібні слова викликають лише відчуття провини та сорому. А ще є шантаж, погрози, страх. І головне тут не боятися, не варто думати, що ви заслуговуєте таке відношення, що краще вже не буде. Запевняю – буде!

З ким би не зводила доля – все у ваших руках. Якщо дійсно щось не влаштовує, то шляхи вирішення завжди знайдуться. Повірте в себе!

#ЯМедіа

#IamMedia

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *