Болюча тема під кутом екології

Вікторія Форостянко.

Що ж, прийшов час роздумів. І сьогодні я вибрала болючу тему для України, але ми розглянемо її під другим кутом, під кутом екології. І ця тема – війна. Почну із самого страшного… В нашій державі є багато АЕС, а це значить існує надзвичайна загроза. Ви ж пам’ятаєте Чернобиль і що було. Війна – це розруха, а значить, якщо ненароком так вийде, що пошкодять хоча б один реактор, то буде аяяй не тільки Україні, а і всій Європі.

Коли відбулася аварія на ЧАЕС, радіація розповсюдилася швидко і потрапила до багатьох держав, адже вітер цьому посприяв.
Але не забувайте про ядерну зброю, яка є в деяких країнах , що може також нашкодити ще гірше ніж АЕС. Завдяки цьому будуть страждати не тільки люди, а й рослини, і тварини. При ядерній хвилі дерева вириває з коренем, людям та тваринам ламає кістки і не тільки, і це не все, що може бути….

Є ще таке поняття як “ядерна зима”— гіпотетичний глобальний стан клімату Землі в результаті ядерної війни. За гіпотезою вважається, що в результаті викиду в стратосферу великої кількості диму і сажі, масштабних пожеж при вибуху 30%-40% накопичених у світі ядерних бомб, температура на планеті повсюдно знизиться до арктичної в результаті суттєвого підвищення кількості відбитого світла. Тобто, це катастрофа не тільки для людини, а це знищення всього на планеті.

Ще є хімічна зброя – вона змінює екосистему до невпізнання або зовсім руйнує її. Крім того, не забуваємо про зброю масового враження, що також є надзвичайно небезпечною для всього живого на планеті. Візьмемо за приклад один автомат – це викид пороху в атмосферу, а в грунт потраплять залишки куль, що містять і залізо, і небезпечні речовини. А наша земля, так звана губка, яка ці речовини переробляє, але вона не взмозі переробити все, тому ці речовини потраплять у підземні води. Тобто це зашкодить і рослинам, і тваринам, і самим людям. А якщо буде війна , буде використовуватися не один автомат, і не одна тонна зброї , і ви розумієте масштаби забруднення.

Це була невелика частина того, як впливає зброя на екологію, тому я сподіваюся що ця стаття залишиться лише припущенням, а наша вода буде чистою і ліса зеленими та повні здорових тварин .?️??

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *