Чому неприбуткові організації важливі?

Дарія Клименко

Коли вперше бачиш термін «неприбуткова організація», то одразу можна  зрозуміти, що це та організація, яка не приносить прибутку в свою компанію та державу. Взагалі-то так і є, але варто розглянути це поняття детальніше.

Неприбутковою організацією є та компанія, яка не має на меті отримання прибутку, а займається благодійністю, меценатством. Вони відіграють важливу роль в нашому житті, адже їхня діяльність направлена в першу чергу на певну допомогу, а також розвиток освіти, охорони здоров’я і взагалі вирішення певних суспільних проблем.

Проте не варто думати, що організації надають просто допомогу з певного питання, бо в цей не простий час вони роблять велику роботу, тому займають особливе місце в суспільстві.

В яких саме аспектах виявляється важливість даних організацій?

По-перше, як вже зазначалось, то це  вирішення соціальних труднощів. Тобто, це виявляється у реалізації певних проєктів, наприклад з охорони здоров’я або ж освіти.

По-друге, це благодійність. Неприбуткові організації можуть займатися зборами коштів, ліків, одягу тощо. Це важливий аспект, адже він допомагає вирішенню термінових і невідкладних проблем.

По-третє, організації можуть працювати в галузі освіти або ж культури, а отже сприяють зростанню в суспільстві інтелектуального потенціалу та формуванню певних цінностей.

По-четверте, організації також можуть робити експерименти, внаслідок яких з’являються і впроваджуються нові ідеї, методи та прийоми для подальшого розвитку,  а також вирішенню питань в суспільстві.

Отже, я вважаю, що неприбуткові організації є важливими в суспільстві, тому що вони сприяють покращенні якості життя, можуть вирішувати проблеми суспільства та сприяють гармонійному розвитку народу.

Активність є складовою Школи адвокації для громадських лідерів в Україні та Сакартвело, що проводиться ГО «Вектор прав людини» (Україна) у партнерстві з ГО «Світ толерантності» (Сакартвело) в межах проєкту «Роль правозахисників)-ць) у євроінтеграції України та Сакартвело» за підтримки HumanRightsHouseFoundation та фінансується Європейським Союзом

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *