Адвокація як інструмент впливу

Сулім Андрій

Я вважаю, що адвокація є важливим інструментом впливу на суспільство. Вона дозволяє громадянському суспільству відстоювати свої інтереси та права, а також сприяти позитивним змінам у державі.

Адвокація – це дії спрямовані на вплив та прийняття рішень органами влади та іншими особами які мають знчний вплив.

Вона вклчає в себе такі заходи, як: надання інформації та аргументів на підтримку певної позиції, формування громадської думки, залучення до процесу прийняття рішень, створення тиску на осіб які приймають рішення. Ці заходи можуть використовуватися окремо або разом для більш швидкого та якісного досягнення мети. Адвокація є ефективним інструментом впливу оскільки вона об’єднує зусилля багатьох людей та організацій з цілю вирішення різних питань. Вона також може бути використана для вирішення проблем від захисту прав людини до захисту навколишнього середовища, тому вона відіграє таку важливу роль.

В Україні адвокація є новим інструментом впливу громадянського суспільства. Але за останні роки вона набирє обертів і стає все більш популярною. Це пов’язано з тим, що суспільство в Україні поступово зміцнюється, в деякому плані розвивається, а в деякому деградує. Я вважаю, що адвокація є важлива штука для розвитку суспільства в Україні. Вона дозволяє громадянам відстоювати свої інтереси та права, а також сприяти позитивним змінам у державі. 

Активність є складовою Школи адвокації для громадських лідерів в Україні та Сакартвело, що проводиться ГО «Вектор прав людини» (Україна) у партнерстві з ГО «Світ толерантності» (Сакартвело) в межах проєкту «Роль правозахисників)-ць) у євроінтеграції України та Сакартвело» за підтримки HumanRightsHouseFoundation та фінансується Європейським Союзом

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *