Захист прав людини – наша спільна відповідальність

Іван Ясний

Сьогоднішній світ – це складний і мінливий простір. Він постійно створює

перед нами нові виклики, які можуть загрожувати нашим правам, інтересам, а також свободам. У таких умовах важливо бути готовими до того, щоб захищати їх.

Активне і зацікавлене суспільство – це запорука захисту прав людини.

Саме воно може висвітлювати порушення прав і свобод людини, а також висловлювати свою позицію щодо цих проблем. Активісти, які виступають на захист прав людини, є каталізатором змін у різних сферах, таких як політика, право і суспільство загалом.

Небайдужість – це ключ до здійснення важливих реформ і забезпечення справедливості.

Неурядові організації (НУО) – це незалежні від держави організації, які працюють на благо суспільства. Вони відіграють ключову роль у захисті прав людини. Такі організації спостерігають за тим, щоб права людини дотримувалися по всьому світу, незалежно від того, хто є порушником – уряд, бізнес чи інші суб’єкти.

Їхня незалежність – це той аспект, який дозволяє їм говорити правду, навіть якщо це комусь не подобається.

Активісти в міжнародному просторі є такими ж важливими, як і всередині держав. Різні неурядові організації часто об’єднують свої зусилля, ресурси, досвід заради спільної мети – боротьба з безправ’ям, екологічними, соціальними, політичними проблемами та ін.

Я вважаю, захист прав людини — це наша спільна відповідальність! Що підтримка неурядових організацій є обов’язком кожного, оскільки вони є гарантом захисту наших прав. Кожен із нас може зробити свій внесок у захист прав, незалежно від свого матеріального становища, статусу або інших ознак.

Разом ми можемо змінити світ на краще!

Активність є складовою Школи адвокації для громадських лідерів в Україні та Сакартвело, що проводиться ГО «Вектор прав людини» (Україна) у партнерстві з ГО «Світ толерантності» (Сакартвело) в межах проєкту «Роль правозахисників)-ць) у євроінтеграції України та Сакартвело» за підтримки HumanRightsHouseFoundation та фінансується Європейським Союзом

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *