Як обрати тренінг-курс та не потрапити на гачок псевдоекспертів

Анна Вербицька.

Продовжуючи тему попереднього допису, варто відмітити, що інфоцигани – це не вовки-одинаки. Вони часто об’єднуються в групи і створюють свої тренінг-центри (тут варто повчитися умінню формувати та управляти командою). Сайти таких «супер» центрів нічим не відрізняються від реальних бізнес шкіл. Саме тому, перш ніж приймати рішення про навчання, проаналізуйте дані про потенційні курси.

Коли ви обираєте студію, школу або навчальний центр, орієнтуйтеся на відкриті дані в мережі. Зараз досить багато незалежних рейтингів, які оцінюють такі заклади за цілою низкою критеріїв. Якщо говорити про популярних блогерів, то вони, як правило, орієнтовані на короткотерміновий результат – заробляють на популярній темі і швидко згортають свій проєкт. Тому тут доречним буде традиційне прислів’я: «довіряй, але перевіряй».

Уважно вивчіть сайт або сторінку центру, де плануєте пройти курс. Зверніть увагу на те, чи є у центру сертифікація, офіційна реєстрація, який тип послуг він надає. Вивчіть відгуки про агенцію/центр/школу в мережі на незалежних сайтах. Лише позитивні відгуки з шаблонними фразами і словами вдячності мають наштовхувати на роздуми щодо їх автентичності.

Дізнайтеся, чи проходять в такому центрі дні відкритих дверей або онлайн вебінари з «живими» спікерами. Перед покупкою курсу протестуйте такий захід, щоб у вас склалося розуміння, що саме вам пропонують. Вивчіть програму курсу, інформацію про викладачів, уточніть формат навчання, наявність домашніх завдань,  іспиту, порядок оплати, точну вартість курсу та послуги, які входять у вартість.

Для тих, кому важливий диплом/сертифіка про закінчення. Уточніть, які документи ви отримаєте після закінчення навчання. Попросіть показати зразок. Це важливо, якщо, наприклад, вам потрібне підтвердження для вашого роботодавця, який оплачує ваш курс або, якщо ви формуєте своє резюме під вимоги роботодавця.

І головне. Варто усвідомлювати, що яким би якісним і корисним не був курс/програма, це лише додаткова освіта до набутого фаху. Це відмінний апгрейд ваших знань, розширення професійних горизонтів і розширення розуміння кар’єрних орієнтирів. Аналізуйте інформацію, оцінюйте критично, не ігноруйте безкоштовні можливості для саморозвитку, вчіться в перевірених закладах, і ви забезпечите собі захист від інформаційного обману.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *