Що привнесе синтетична їжа в наш світ?

Владислав Алексієнко.

З кожним століттям людство впевнено крокує в бік покращення якості життя та його спрощення. Таким чином, в сьогоденні, в еру інформаційних технологій, ми живемо якщо не в «тепличних» умовах, то в умовах близьких до цього. Продуктивність нашої праці завдяки науковим досягненням зросла в неймовірну кількість разів. Виконувати якусь примітивну роботу стає дедалі легше й безпечніше. Звичайно ж, прогрес не обійшов й таку сферу як медицина. Достатньо подивитися на скільки зріс середній вік життя, й можна одразу зрозуміти, наскільки нам зараз стало легше жити. Але всі ці досягнення неминуче спричинили швидкий ріст населення планети, коли все більше і більше нових домівок займають місце, де жила якась тварина, або принаймні місце, де можна було б щось вирощувати. Тобто ми спостерігаємо за такою картиною, де природнє середовище, природний ареал заміщується черговим містом або мегаполісом, що рано чи пізно призведе до нестачі їжі.

Як з цим боротися? Мені одразу спадає на думку два варіанти: виготовляти синтетичну їжу, підкорювати позаземний простір. В цілому, ці варіанти не є взаємозаперечними, але зараз мова буде йти про перший варіант, а ось про другий – ви зможете прочитати в моєму іншому блозі, можливо.

Важливо зазначити, що під синтетичною їжею я маю на увазі не ту, що за копійки продається в магазині, де використовують різні замінники, добавки. Мова йде про їжу, про продукти, які були синтезовані з якоїсь однієї, цілком справжньої, природної клітини. На цей час, це дуже перспективний напрямок, що інвестується та розвивається протягом довгого часу. Звичайно ж, про масове виробництво сьогодні можна й не мріяти, але навіть в нашій країні вже можна було скуштувати бургер зі штучним м’ясом на одній з технологічних виставок. До речі, навіть з урахуванням усієї технологічності цього продукту, коштував бургер десь здається десять доларів, що, як на мене, є гарними передумовами. Як запевняють вчені, така їжа навіть менш шкідлива за природню, і є можливість  контролювати процес росту і перешкоджати утворенню шкідливих речовин. А ще науковці  повідомляють, що мають змогу навіть насичувати продукт якимись корисними речовинами, наприклад, вітамінами, і навіть формувати смак.

Звичайно ж, мабуть, ніхто з нас не хотів би повністю заміщувати природню їжу на штучну, але умови сьогодення диктують  нам необхідність пошуку  альтернативи природній продукції, і, можливо, це вона і є. Навіть незважаючи на те, що я не можу ні підтвердити, ні спростувати слова вчених, мені буде цікаво слідкувати за подальшим розвитком цього напрямку наукових досліджень.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *