Бажання зустрітися як жага до повітря

Ольга Якуба.

Усмішка, щирий сміх, запах парфюму, обійми,  ласкавий погляд, міцне рукостискання, солодкий поцілунок або теплі слова. Я впевнена, що ви подумали про когось. Людина, про яку ви подумали стовідсотково вам близька та важлива. Хтось вже пережив всі ці відчуття, а хтось може тільки мріяти знову відчути це… Зараз я вам розкажу «Чому?».

Коли я закінчувала 11 клас, ми мріяли вступити до одного університету з моєю ліпшою подругою, але доля вирішила інакше…  Ми навчаємось навіть не в одному місті. Та вирішили, що це буде не великою проблемою, ми завжди зможемо зателефонувати одна одній або побачитись через відео-зв’язок. Так і почався навчальний рік, але вже через 2 дні зрозуміли, що чогось не вистачає. Тільки коли вона повертається, ми можемо відчути справжнє тепло від спілкування, від добрих та міцних обіймів, від щирого та гучного сміху. Тепер кожна друга п’ятниця для мене свято, бо моя люба подруга їде додому.

Я маю багато друзів, які завжди мене підтримають та будуть поруч у будь-якій ситуації, але тільки половину з них я бачила у реальному житті. Всі інші – це мої інтернет-друзі. Всі вони з різних куточків світу: Таїланд, Іспанія, Китай, Південна Корея. Кожен дав мені певний досвід (наприклад, навчили не боятися розмовляти англійською та корейською, що було насправді дуже важливо для мене), та всі вони мають особливе значення у моєму житті. Але знаєте, що насправді боляче? Неможливість обійняти їх або навіть доторкнутися. Тоді, коли тобі потрібне міцне плече для підтримки − ти можеш отримати тільки втішний погляд через монітор та слова розуміння… Моя жага зірватися та одразу поїхати до аеропорту була більша за жагу до повітря. Але я досі так і не побачила жодного з них. Локдаун та нестача коштів зіграли свою роль. З кимось спілкування розірвалось, але я досі віддала б багато чого, щоб побачити їх у реальному житті.

Звісно, це лише мої думки. Хтось може жити у своєму електронному світі без живих зустрічей та так йому може навіть буде і комфортніше. Десь я з цим згодна. Наприклад, коли справа стосується мені мало знайомих людей. Ліпше я напишу їм у соцмережах, ані ж зустрінуся. Та коли справа доходить до близьких – я перетворююсь на зовсім іншу людину. Мені потрібні обійми, повинна бачити живий погляд та справжню реакцію на емоційну розмову, чути щирий сміх та відчувати тепло поруч.

Отож, чи зможе для мене Інтернет або комп’ютер замінити справжні зустрічі? Точно ні! Я впевнено скажу тверде ні! Немає нічого важливішого за реальні зустрічі, розмови, переживання, емоції та відчуття. Ніколи соцмережі не зможуть замінити мені реальну людину.

#ЯМедіа

#IamMedia

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *