Чому кожній людині потрібне критичне мислення

Для правильного прийняття рішень потрібне гарне критичне мислення. Ми часто не помічаємо важливості критичного мислення в повсякденному житті. Ми всі щодня приймаємо рішення, які впливають не тільки на нас самих, а й на наші сім’ї, нашу країну та світ. Коли ставки та наслідки високі, сильні навички мислення життєво важливі.

Важливе значення в освіті має критичне мислення . Навчання вимагає сили мислення. Здатність вчитися вимагає інтерпретації та інтеграції нових знань, а потім їх практичного та належного застосування. Це особливо необхідно, коли зустрічаються нові ситуації, складні умови, а також інноваційні можливості.

Також критичне мислення необхідне для успіху бізнесу. Саме тому прийняття рішень є ключовим навиком, який цінується роботодавцями. Лідери бізнесу та некомерційних організацій розглядають здатність кандидата критично мислити, чітко спілкуватися та вирішувати складні проблеми як основну компетенцію.

Світова культура, що розвивається, та інформаційно насичені медіа-канали змушують нас застосовувати критичне мислення. Ми повинні інтерпретувати, аналізувати, оцінювати, пояснювати та робити виправдані висновки щодо того, у що вірити і що робити в потоці нових невизначених ситуацій. Крім того, дослідження постійно показують, що сила критичного мислення корелює з робочим місцем і академічним успіхом (як це видно в сертифікації та ліцензуванні найцінніших професій).

Слабкі навички критичного мислення проявляються багатьма способами: повторювані помилки, погані рішення, невдалі системи, бездіяльність (коли потрібні дії), погані поради, неточні припущення. Відсоток помилок необхідно зменшити. Складні проблеми та рішення повинні розглядатися обдумано. Ми не можемо погоджуватися з поганими судженнями, які можуть призвести до непоправної шкоди і навіть коштувати життя.

Дезінформація про здоров’я, яка колись сприяла продажу конкретних фруктів або овочів, тоді була відносно нешкідливою; зараз виступає проти вакцин у розпал пандемії. Люди чують теорії змови про вакцини, що включають мікрочіпи відстеження, 5G і що COVID-19 є обманом. Слабке критичне мислення в цьому випадку коштуватиме життів, збанкрутує підприємства та пригнічує економіку.

Людське міркування та вирішення проблем – це дуже складні процеси, але їх неможливо проаналізувати, виміряти та покращити. Вимірювання критичного мислення, яке описує порівняльну силу мислення людини, є цінною допомогою у визначенні здатності людини отримати користь від навчання або досягти успіху у своїй роботі.

Отже, критичне мислення є величезним надбанням для кар’єрно орієнтованих людей. Незалежно від того, в якій сфері людина працює, їй завжди потрібна здатність критично мислити, аналізувати й усвідомлено оцінювати проблеми. Це вміння веде до систематичного вирішення проблем. Це життєво важлива якість, яка впливає на загальні презентаційні навички людини.

Сомов Владислав

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *