Смертельний «кайф»: чому занадто просто?!

Нікіта  Кривоус.

Цей пост присвячений темі наркотиків у сучасному світі. Чому із розвитком гаджетів та інших цифрових технологій, вживання наркотиків серед молоді тільки зростає?! Як у 21-му сторіччі дуже просто і безпечно дістають наркотики?  Чому зараз дуже важко боротися з продажами наркотиків?

2019 рік. Наразі важко уявити, що можна зробити з допомогою гаджетів та сучасних технологій! Придбання та покупка наркотичних виробів стали дуже зручними, доступними, а головне – доволі безпечною справою. Давайте розберемося по порядку.

Зручність – для цього, вам необхідний лише мобільний телефон зі встановленим мессенджером «Telegram», створеним криптовалютним гаманцем (найпопулярнішим є біткоін) та декілька вільних хвилин.

Доступність – завжди під рукою у вас є смартфон. Придбати ви можете у будь який час.

Безпечністьчому саме «Телеграм»? Оскільки система використовує шифр в кодуванні кожного чату, майже неможливо відстежити IP – адресу повідомлень. Схожа схема і у криптовалютних гаманців. Для кожної транзакції генерується нова адреса гаманця, яка складається із сукупності непослідовних літер та цифр. Це дозволяє зберігати юзеру анонімність і прозорість для спецслужб.

Угода з продавцем відбувається наступним чином: існує багато телеграм-каналів, які продають наркотики, у розвинених магазинах є навіть спеціально зроблені боти, для того, щоб придбати можна було у будь-який час. Знайти їх доволі просто, деякі навіть рекламуються у телеграм-каналах інших авторів. Ви обираєте потрібний вам товар, оплачуєте на криптовалютний гаманець суму та оператор вам скидає, так звані, координати, фото та детальний опис, де буде знаходитися товар у вигляді згортку. Саме такий новітній спосіб передачі дає змогу бути повністю анонімним і не підставлятися під загрозу.

Така форма угод майже не залишає шансів поліцейським розслідувати подібні справи. Наразі, це є дуже великою загрозою для нашого суспільства, оскільки все більше і більше молоді «підсажуються» на так званий «кайф», який в подальшому, без перебільшення, руйнує їхнє життя.

Боротися можна, поки що, лише з покупцями, шляхом частого обшуку власних речей, а також переглядом телефону, а саме чатів в «Телеграмі» та останніх фотографій. Найбільшою проблемою є анонімність, яка не дозволяє дізнаватися особистостей, які стоять на верхівці цього бізнесу. Найприкріше те, що персоніфікувати власників майже неможливо. Сподіваємося, поки що.

Особиста порада: якщо ви бачите біля своїх будинків, офісів або інших локацій, молодих людей, які підозріло риються у землі (шукають «закладку»), негайно викликайте поліцію. Також одним із популярних місць є насаджені квіти в горщиках у під’їздах.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *