Пожежонебезпечний період

Лавріненко Дарина.

З настанням весняного періоду, ми все частіше чуємо в ЗМІ про підпали сухої трави – страшні пожежі спричинені людським недбальством. В результаті чого настають величезні втрати – збитки пов’язані з  матеріальним надбання людини, а це ще не найгірший випадок, в порівнянні з чиїмось життям. Але я хочу наголосити не на втраті матеріального блага, хоча дуже страшно залишитися без того, що ти надбав за життя, та без даху над головою. Хоча людина «розумна», і мала б затямити про те, що без наслідків нічого не лишається. Треба ж відповідати за свої вчинки!

Найжахливіше все-таки те, що через людську недбалість страждає природа. Вогонь шириться стрімко, і згорають сотні гектарів лісів, полів навіть якимось чудернацьким чином вогонь перекидається через річки. А ще, страждає дуже сильно тваринний світ. Страшно дивитися на ті кадри де ледве живих, обгорілих зайчат знаходять пожежники і якимось чином намагаються привести до тями. Де Олені на згарищі стоять і дивляться на страшну чорну картину, де ще вчора був їхній дім та їжа, а сьогодні моторошне попелище, їм невтямки чому все це з ними коїться? Де пташки схилившись над тілами своїх обгорілих родичів ніби плачуть в скорботі і в роздумах, а що ж буде далі? Перелічувати ці жахливі епізоди можна безкінечно.  Це вкотре доводить – найстрашнішого звіра аніж людина годі й шукати!

Прикро те, що люди не зважаючи на попередження, заклики, штрафи якими б вони не були, продовжують робити свою «вогняну справу» – тому що так зручно, тому що так звикли, і байдуже що там буде далі, бо мені ТРЕБА сьогодні, зараз, і негайно.

Ось за цим всім і стоять людські біді й невдачі. Варто пам’ятати одну дуже просту, але дуже важливу річ – все починається з тебе! Якщо кожен подумає, не варто б щось почати змінювати з себе? Напевно якщо кажуть, що не можна палити траву, значить не слід цього робити? Цього всього можна уникнути елементарно – просто дотримуватися правил безпеки поводження з вогнем, а цим люди нехтують.

Щиро сподіваюсь на те, що задумавшись, над масштабністю цієї проблеми, нам вдасться уникнути таких страшних пожеж. З телевізора вже не будуть лунати жахливі вісті про підпали трави, а тварини будуть жити в лісі, полі, та не на згарищі. Задумайтеся, це дуже важливо, варто почати з себе! Кожен раз коли будете брати до рук сірники, згадайте про маленьких зайчаток в траві, та лисенят у полі. Так, ввесь світ ми не врятуємо, але чиїсь життя ми все ж таки збережемо. Не ми їх давали – не нам їх забирати!!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *