Заробітчани. Чому люди втікають із своєї країни?

Швець Вікторія.

За даними Мінсоцполітики, на 2019 рік, за кордоном на постійній основі працюють понад 3 млн осіб. І з кожним роком така цифра лише зростає.

Які ж причини того, що люди масово виїжджають за кордон?

Більшість їдуть за додатковим заробітком. У країнах таких як: Польща, Угорщина, Чехія нашим людям готові платити від 15 000 грн, тоді як в Україні за ту ж саму роботу лише 7 000 грн. Багато хто шукає сезонну роботу, наприклад на літо, коли можна взяти відпустку і поїхати на заробітки. Молодь, шукаючи практику по своїй спеціальності, часто їде за кордон, а потім там і лишається.

Працівники дуже високо ціняться і поїхавши один раз, вже можна не повернутися. Багато країн зараз полегшують умови працевлаштування, оновлюють устаткування, тобто роблять все так, щоб люди і надалі залишалися працювати в них.

У моєї знайомої є мама, котра поїхала до Польщі, щоб підзаробити грошей на весілля. Спочатку було дещо важкувато, але потім вона знайшла багато плюсів та ще й хороший заробіток на додачу. Тепер вона планує поїхати знову, але вже на довший строк.

Чи не здається вам, що в Україні на підприємствах, в установах просто не буде кому працювати? Бо люди шукають кращого життя, десь за кордоном, замість того, щоб реалізовувати свій потенціал тут, вдома. Я гадаю, що кваліфіковані  робітники просто не цінуються, тому люди й виїжджають.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *