СЬОГОДНІ – ЦЕ ТВОЄ ЗАВТРА

Катерина Літвин

Люблю життя за обійми близьких, за оточуючу природу, за можливості, подаровані мені, АЛЕ є те, що може все це зруйнувати. НІ, Я НЕ ХОЧУ ЦЬОГО!

На сьогоднішній день ми можемо спостерігати, що людство розділилося на декілька типів: хтось постійно підтримує себе в гарній фізичній формі, займається спортом, правильно харчується та намагається донести оточуючим, що варто позбутися шкідливих звичок, а є люди, які вважають таке існування безглуздим, адже потрібно, на їхню думку, жити на повну катушку, тому не відмовляють собі у палінні, алкоголі, а заняття спортом вважають даремною тратою часу. Ми всі різні, але давайте розберемося чи дійсно шкідливі звички незворотньо впливають на наше подальше життя?

Під найбільш тяжкими за наслідками шкідливими звичками ми розуміємо алкоголізм, тютюнопаління, наркоманію та токсикоманію. Кожна з цих звичок спричинює залежність людини від тієї чи іншої речовини, яку вона вживає.

Тобі набридли пусті слова на тему здорового способу життя, набридло бездумне відношення людства до свого існування? Прочитай цей пост та замислись над кожним словом, і, виріши чи дійсно хочеш насолоджуватися цим світом зі своїми близькими до 100 років чи тобі вистачить всього 40 – 60, які можливо закінчаться на лікарняному ліжку? Вибери вірну дорогу, яка веде до щасливого життя! Я не хочу, аби твоє життя обірвалося через необдуманні кроки зараз…

Будь-яке паління: чи звичайна цигарка, чи новомодні вейпи, чи електронні цигарки або кальяни – все це підвищує ризик до захворювання раку легенів, серцево-судинних та інших хронічних захворювань.

Людина починає палити з різних причин. Деякі так знімають стрес після важкої життєвої ситуації, хтось палить під тиском друзів-авторитетів, хтось за компанію.

Часто курці розуміють, що ця звичка не призводить до позитивних наслідків, але їхня фізична залежність настільки вагома, що бажання поїсти, поспати, поспілкуватися з друзями відходять на інший план, адже перед очима головне та таке бажане – цигарка.

Алкоголізм – захворювання, різновид токсикоманії, що характеризується пристрастю до алкоголю, з психічною та фізичною залежністю від нього.

Систематично люди починають вживати алкоголь переважно через стрес, незнання чим зайняти себе у вільний час, оточення, яке стимулює частіше випивати. Пристрасть до постійного вживання алкоголю виникає достатньо швидко, особливо у жінок.

Алкогольні напої, у першу чергу, шкідливо впливають на мозок і печінку людини. Від алкоголю страждають ожирінням, захворюванням серцево-судинної системи, психічними розладами, а також порушеннями соціальних відносин особи, яка страждає цим захворюванням. Як наслідок, від алкоголіків народжуються діти, які мають знижений розумовий потенціал, що заважає людині в подальшому житті та гальмує розвиток суспільства в цілому.

Досвідчені фахівці вважають, що лікування в даному випадку дороговартісне і тривале, але малоефективне.

Також сьогодні серед молоді залишається невирішеною проблема наркоманії. Наркотична залежність являє собою групу поведінкових і психічних прушень, що викликаються прийомом речовин психотропної дії. Наркотики бувають різні, тому деякі викликають фізичну залежність, а інші психологічну. Частіше за все людина, яка вирішила спробувати один раз, зупинитися більше не зможе. Крім того, наркотики змінюють свідомість людини, руйнують її пам’ять, інтелект, пригнічують відчуття та емоції. Наркомани найчастіше помирають від передозування або через нездатність організму справлятися зі шкідивим речовинами.

Озирнися навкруги, ти впевнений, що бажаєш вкоротити свій вік через ці шкідливі звички? Ти впевнений, що це все варте страждання твоїх близьких?

Якщо ти почнеш пристосуватися до здорового способу життя, то шкідливі звички точно відійдуть від тебе.

Що таке здоровий спосіб життя? В основу здорового способу життя входять такі складові: раціональне харчування, особиста гігієна, регулярні заняття спортом, загартовування організму, відсутність шкідливих звичок, інтелектуальний, моральний, духовний розвиток, вольові якості та звісно позитивні емоції.

Замість випитої пляшки пива ввечері, візьми велосипед та швидше до парку кататися, прочитай цікаву книжку, влітку візьми звичку зранку бігати, коли стане холодніше, купи абонімент до спортзалу.

Ти сам не помітиш, як закохаєшся у здоровий спосіб життя!

Приводь себе в форму не до літа, а для щасливого життя!

Веди здоровий спосіб життя та не вкорочуй собі віку!

Цей проєкт виконується у співпраці з Вільнюським університетом, ГО «Фундація Прав Людини» та фінансується коштами Міністерства Закордонних Справ Литовської Республіки.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *