Винаходи з екодизайном: у чому їх користь?

Олександра Дегтяренко

За останні роки екологія на нашій планеті помітно потерпає від шкідливого впливу людства. Це можна пояснити технологічним прогресом. З одного боку, ми маємо багато зручностей у сучасному світі, з іншого – забруднення значної частини біосфери.

На сьогодні почали розвиватися екологічно безпечні технології та з’являтися екологічно безпечні продукти, що сприятиме мінімізації негативного впливу на довкілля. Дизайнери із різних куточків планети намагаються створити винаходи, які б не наносили шкоди навколишньому середовищу. Наприклад, деякі з них:

  • півсферична ферма Rotofarm, яка дозволяє вирощувати зелень безпосередньо у Вашій кімнаті;
  • непромокальний одяг з використанням водоростей, зокрема, з  порошку з водоростей, який поглинає СО2;
  • фотосинтезуючий одяг з живих водоростей і тканини, який поглинає СО2 та виділяє кисень;
  • смарт-вікна SunnyFive, що випромінюють денне світло та виступають джерелом вітаміну D.

Здається, що такі дивовижні винаходи неможливо зробити, але знання природничих та точних наук дають змогу дизайнерам генерувати нові ідеї та створювати такі екологічно безпечні речі! З кожним роком у новаторів з’являється все більше ідей. Екодизайн доволі молодий напрям, його розвиток ще тільки починається у нашій країні. Тому я вважаю, що створення таких винаходів необхідно підтримувати.

Звісно, потрібно усвідомлювати, що екологічно безпечні речі зменшать негативний вплив на довкілля, проте не можуть стати заміною наших спільних дій, спрямованих на покращення екологічної ситуації. Відповідальність за чистоту довкілля та екологічну ситуацію несемо, у першу чергу, ми! Не потрібно забувати піклуватися про довкілля, а винаходи з екодизайном допоможуть нам у цьому.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *