Адвокація – важливий крок до змін в країні

Анастасія Холодницька

Тренінг з адвокації у м. Чернігові 27-28 липня 2020 р. в рамках проєкту “Разом Ми – Сила”

У сучасному світі, що стрімко та динамічно розвивається, важливого значення набувають комунікативні навички адвокаційної діяльності,  що сприяють вирішенню стратегічно важливих завдань суспільного розвитку як на державному рівні, так і на рівні окремих громадян.  Вміле володіння ними допомагає вирішувати багато  різноманітних питань, впливати на громадську думку, створювати резонанс, звертаючи увагу на важливі питання, що потребують негайного вирішення.

Для того, щоб займатися громадською адвокацією не обов’язково бути юристом, варто знати проблеми суспільства, вивчати законодавчу базу, що регулює ті чи інші питання, вміти залучити широку аудиторію до їх вирішення, активно інформувати про хід справ та очікувані результати.

Зрозуміло, що адвокація маже стати лише  одним з багатьох  кроків до змін в країні. Завдяки їй можуть впроваджуватися важливі зміни в суспільстві. Це не проста справа, а тривалий процес, що може тривати роками, адже передбачає вибудовування комунікативних каналів, донесення її важливості  суспільству, вибудовування стратегії змін та вміння успішно реалізувати почату справу. 

Головною метою адвокації має стати здійснення впливу на громадську політику, рішення політичних, економічних і соціальних інституцій для представництва і захисту прав та інтересів окремих осіб або груп.

Активними учасниками цього процесу можуть стати блогери, оскільки завдяки діалогу зі своїми підписниками вони можуть донести суспільству такі речі, про які мало хто замислювався. 

Адвокація – це не просто вплив на громадську політику, а і вплив на громадську думку. У майбутньому вона може допомагати ефективно вирішувати будь-які питання завдяки спільним зусиллям команди однодумців.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *